Kulttuuritila

Meitä äänekoskelaisia uhkaa katastrofi. Tanssi- ja teatteritila Halliwoodin vuokrasopimus loppuu loppukeväästä 2006.

Viitisen vuotta sitten kaupunki osti Keskisuomalaiselta tyhjilleen jääneen kirjapainon kaupungin keskustasta. Ajatuksena oli tehdä siitä kulttuuritalo. Suurin piirtein samaan aikaan kaupunki vuokrasi Soneralta vanhan varikon, johon remontoitiin tilapäiset tilat tanssille ja teatterille, kunnes painotalosta tulisi kulttuuritalo.

Painotalo on monien mahdollisuuksien rakennus. Sijainti on varmasti sen paras ominaisuus. Parkkitilaakin välittömässä läheisyydessä varmasti riittävästi. Rotaatiohalli on oikeastaan liian matala, mutta ei liiaksi. Tilaa on nippa nappa riittävästi niitä toimintoja varten, jotka taloon on tarkoittus sijoittaa.

Mutta ei siitä sellaisenaan ole apua. Rotaatiohalli pitäisi jakaa pienemmiksi tiloiksi, jotta eri toiminnot voivat pyöriä samanaikaisesti. Jakaminen ei onnistu kovin heppoisin seinin, koska riittävä äänieristys on tärkeä.

Mutta ei, talo seisoo nähtävästi hamaan tuomiopäivään siinä tilassa, mihin se Sisikseltä jäi. Rahaa on sijoitettu jo paljonlaisesti, mutta vastinetta ei ole edes näköpiirissä. Että sellaista säästämistä.

Koska tanssi- ja teatteritoimintoja ei voida painotalolle sijoittaa, niin jokin muu ratkaisu pitää löytää. Luontevaa – ennen kaikkea taloudellisesti – olisi Halliwoodin vuokrasopimuksen jatkaminen. Tilat remontoitiin viitisen vuotta sitten runsaalla miljoonalla markalla. Eikö olisi järkevää jatkaa tuon sijoituksen hyödyntämistä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.