Kulttuuritila

Meit? ??nekoskelaisia uhkaa katastrofi. Tanssi- ja teatteritila Halliwoodin vuokrasopimus loppuu loppukev??st? 2006.

Viitisen vuotta sitten kaupunki osti Keskisuomalaiselta tyhjilleen j??neen kirjapainon kaupungin keskustasta. Ajatuksena oli tehd? siit? kulttuuritalo. Suurin piirtein samaan aikaan kaupunki vuokrasi Soneralta vanhan varikon, johon remontoitiin tilap?iset tilat tanssille ja teatterille, kunnes painotalosta tulisi kulttuuritalo.

Painotalo on monien mahdollisuuksien rakennus. Sijainti on varmasti sen paras ominaisuus. Parkkitilaakin v?litt?m?ss? l?heisyydess? varmasti riitt?v?sti. Rotaatiohalli on oikeastaan liian matala, mutta ei liiaksi. Tilaa on nippa nappa riitt?v?sti niit? toimintoja varten, jotka taloon on tarkoittus sijoittaa.

Mutta ei siit? sellaisenaan ole apua. Rotaatiohalli pit?isi jakaa pienemmiksi tiloiksi, jotta eri toiminnot voivat py?ri? samanaikaisesti. Jakaminen ei onnistu kovin heppoisin seinin, koska riitt?v? ??nieristys on t?rke?.

Mutta ei, talo seisoo n?ht?v?sti hamaan tuomiop?iv??n siin? tilassa, mihin se Sisikselt? j?i. Rahaa on sijoitettu jo paljonlaisesti, mutta vastinetta ei ole edes n?k?piiriss?. Ett? sellaista s??st?mist?.

Koska tanssi- ja teatteritoimintoja ei voida painotalolle sijoittaa, niin jokin muu ratkaisu pit?? l?yt??. Luontevaa – ennen kaikkea taloudellisesti – olisi Halliwoodin vuokrasopimuksen jatkaminen. Tilat remontoitiin viitisen vuotta sitten runsaalla miljoonalla markalla. Eik? olisi j?rkev?? jatkaa tuon sijoituksen hy?dynt?mist??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.