Lyhyet on..

Jokainen osannee täydentää otsikon sananlaskun. Terveiset erityisesti Kokoomukselle. Ajattelitte varmaan, että vaalien alla voi puhua mitä vain. Eikä tainnut haitata, vaikka iltapäivälehdet auttoivat muotoilemaan viestiänne. Ettei vain olisi Pyrrhoksen voitto.

Nauttikaa, olette ansainneet joka palan.

2 Replies to “Lyhyet on..”

  1. Olennaistahan ei ole se, ketkä muut lupasivat. Olennaista on, kuka lupasi, mutta syö sanansa. Ja vaikka Hamilo todistelee, ettei Kokoomus luvannut 500 euron korotusta, tosiasiassa Katainen myöntyi Iltalehden kyselyssä – tosin pitkin hampain. Mutta tietenkin me kaikki tiedämme, ettei sellaisella kyselyllä ole paljonkaan merkitystä.

    Vakavampi juttu sen sijaan oli systemaattinen mielikuvan luominen, että Kokoomus korjaa hoitoalojen palkkojen jälkeenjääneisyyden. Mielikuvissa ei tarviste sitoutua mihinkään, eivätkä ne tartu Hamilonkaan haaviin. Tämä on kierompi tie, josta tosin Katainen – kokemattomuuttaanko? – lipsahti.

    Kolmas valhe on väite, että hoitoalojen palkkaongelmat olisivat jotenkin erityisesti demarien ja ay-liikkeen aiheuttama. Kyllä julkisen alan palkkaongelmien taustalla vaikuttaa ideologinen suuntaus, jonka mukaan julkinen talous on paha ja yksityinen talous on hyvä. Ja tätä ideologiaa viljelee ennen muita Kokoomus ja sen ideologiset sidosryhmät. Valitettavasti on totta, että tällä ajattelulla on kannattajansa myös demareiden piirissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.