Kas niin Mimmi

Teatteri Eurooppa nelj? 27.6. 2007

Teksti Agapetus
Sovitus ja ohjaus Erkki Teittinen
Puvustus Anu Nikkil?
Kapellimestari Jukka P??kk?nen

Rooleissa Tiina Oksanen, Maria Raatikainen, Sipriina Kauranen, Taina Reponen, Jussi Rekonen, Kauno Villberg, Jukka P??kk?nen, Martti Hakkarainen, Paavo P??kk?nen.

Teatteri Eurooppa nelj? on palannut Hietamalle. Se on ilman muuta hyv? uutinen. Huono uutinen ei ole sek??n, ett? Martinkievari on E4:n kakkosn?ytt?m?. Voisin kuvitella, ett? se antaa monessa mieless? lis?? liikkumavaraa.

Kas niin Mimmi! on t?ysverist? Agapetusta ja samalla t?ysverist? Ee nelj??. Esitys vie katsojat viisikymmenluvun lopulle – jotenkin teatterin omimmalle aikakaudelle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarinan asetelma on sellainen, ett? perhe Mimmi ja perhe Akseli sattuvat samaan kes?nviettopaikkaan samaan aikaan. Koska vain toinen mahtuu, on sota valmis.

T?m? n?ytelm? voitaisiin tehd? useammassakin tyylilajissa. Itse teksti houkuttelisi kokeilemaan farssivaihdetta, mutta ryhm? on valinnut hillitymm?n musiikkikomedia – tyylilajin. Eik? siin? mit??n, toimii se niinkin. Tosin Agapetuksen huumori alkaa olla n?in? aikoina luonteeltaan nostalgiapainotteista.

N?ytelm?n sovittaja Erkki Teittinen ja kapellimestari Jukka P??kk?nen olisivat mielest?ni voineet n?hd? hiukan enemm?n vaivaa musiikin ja itse n?ytelm?n yhteensovittamisessa. Nyt sin?ns? hienot ja hyvin esitetyt laulut j??v?t kovin irrallisiksi. Ne eiv?t sanottavasti auta draamaa, vaan paremminkin katkovat sit?. Joskus olen Eurooppa nelosen katsomossa istuessani miettinyt, miksi t?m? taitava ja lahjakas porukka ei rohkeammin l?hesty musikaalimuotoa. Paikallaan seisominen kehityksen virrassa on taantumista.

Minusta Tiina Oksasen Mimmi ja Jussi Rekosen Akseli olivat yll?tt?v?n tasavertaiset vastavoimat. Tiina ei minua yll?tt?nyt, h?nen potentiaalinsa tied?n jo vuosien takaa. Mutta Jussi on kehittynyt paljon. Maria Raatikainen Hilmana tekee debyyttins? ammattin?ytt?m?ll? hienosti. Sipriina Kauranen laulaa kauniisti ja muodostaa Tuomas Koskelan kanssa oivan lemmenparin.

Kas niin Mimmi! on taattua E4 laatua niin kohokohtineen kuin ongelmineenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.