Enskari

Kaija ja Eno Waltarin n?ytelm?ss? My?h?stynyt h??y?

Lanneveden Sampo-nuorisoseuralla ja minulla on t?n??n enskari. N?ytelm? on Mika Waltarin My?h?stynyt h??y?.

Projekti k?ynnistyi jo viime kev??n? ja harjoituksia on kertynyt kaikenkaikkiaan l?hes 50. Tosin kes? pidettiin taukoa ja elokuussa miehityksest? vaihtui puolet eli todellinen harjoitusm??r? t?ll? kokoonpanolla j?? alle 30. Se on v?h?n.

Harjoitusprosessi on ollut vaativa ja koetellut ryhm?n stressinsietokyky?. T?n??n on tunnelma kuitenkin hyv? ja odotukset korkealla. Viimeinen rutistus on ollut mahtava ja osoittaa, miten paljon ryhm?ss? on luovaa potentiaalia!

Kuvassa ovat Minna Pohjola (Kaija) ja Matti Hiekkavirta (Eno).

Enskarin vuoksi minulta j?? k?ym?tt? kaksi sin?ns? t?rke?? tapahtumaa nimitt?in ??nekoskella toteutettu mielenterveyskuntoutujien teatteriprojekti Syv?lt? viilt?? – ihminen ja Konginkankaan ty?v?enyhdistyksen 100 – vuotisjuhla.

Kurituksesta

H?mm?stytt?v?n suuri joukko suomalaisia kannattaa lasten ruumiillista kurittamista.

Aikanaan ty?nantajilla oli oikeus ty?ntekij?idens? ruumiilliseen kurittamiseen. Ehk?p? kannatusta l?ytyisi t?llekin? Jospa lievemm?t liikennerikkeet sovitettaisiinkin samantien rikospaikalla kunnon pamputuksella? Tai teleoperaattori antaisi kunnolla turpaan niille, joiden laskunmaksu t?kkii. Ja per??n tietenkin perimiskulut.

Aika absurdia. Aikuisen ruumiillinen kurittaminen ei k?y, mutta lasta pit?isi saada “kasvattaa” pelolla ja v?kivallalla. Onneksi laki sent??n on heikomman puolella – ainakin t?ss? asiassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.