Roistovaltioista

Alexander Haig kuuluu sanoneen, ett? Israel on Yhdysvaltojen suurin uppoamaton lentotukialus. Ja ? mik? parasta ? sen kannella ei palvele yht?k??n amerikkalaista sotilasta, ja se on pysyv?sti ankkuroitu strategisesti suunnattoman t?rke?lle alueelle. (Hannu Reime: Israel tuhoaa Libanonia)

Israelin valtion puhemies vakuuttaa, ett? YKn tarkkailupisteen tuhoaminen Libanonissa oli vahinko. Uskokoon ken tahtoo, mutta sanojen sijaan kannattaa katsoa asiaan liittyvi? tekoja. Mihin toimiin Israel on ryhtynyt – siis muuhun kuin suunpieks?nt??n.

Israel katsoo oikeudekseen pid?tt?? naapurinsa hallituksen j?seni? ja kansanedustajia. Israel katsoo oikeudekseen vallata naapurinsa maata. Israel katsoo oikeudekseen tuhota naapurinsa kansalaisten omaisuutta.

Mik?li Israel ei olisi Haigin kutsuma uppoamaton tukialus, se kuuluisi ilman muuta ns. rosvovaltioiden joukkoon ja itseasiassa olisi t?ss?kin seurassa omaa luokkaansa – jopa verrattuna is?nt??ns?.

Se on mik? on. Ja oikeassa se, joka ly? kovimmin.
Joskus vain toivoisi, ett? olisi olemassa jokin absoluuttinen oikeus, jonka ??ress? omavaltaiset maailmanpoliisit joutuisivat selvittelem??n tekemisi??n.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.