“Hopea ei ole häpeä”

On paljon helpompaa jättää haaveiden toteuttaminen muiden huoleksi kuin asettaa itsensä alttiiksi. Sohvalla istuen koetaan usein suurimmat intohimot. Tämän ole jälleen voinut havaita päivän lehdistä ja kuulla eilen illalla maikkarin uutisista.

Miksi Tero Pitkämäen suorituksessa huomio kiintyy siihen, mitä hän ei saavuttanut. Hän kuitenkin saavutti paljon. Ja lopulta tulos tullaan muistamaan suurena voittona.

Minusta on vastenmielistä se, että pienet miehet ja pienet naiset etsivät tukea horjuvalle itsetunnolleen mitätöimällä toisten saavutuksia. Ovatko urheilusankarit jotakin velkaa ihailijoilleen? Eivät varmasti. Velkaa he ovat lähinnä itselleen ja jo heidän urheilemisensa ansaitsee meidän ihailumme.

Katteeton ylimielisyys on joskus suorastaan sietämätöntä myös taidekritiikissä. Siinäkin sanat ovat usein moninverroin sanojaansa suuremmat.

Tähän samaan kategoriaan kuuluu tuo otsikon vihjailu ja moni muu julkinen kommentti.

Kenellä on oikeus olla pettynyt Tero Pitkämäen hopeaan? Vain Tero Pitkämäellä, eikä hänelläkään liene siihen aihetta. Kaikkien muiden pitää onnitella häntä loistavasta suorituksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.