Yksityisl??k?rill?

Kev??ll? mummon olo k?vi huonoksi, henki ei ottanut kulkeakseen eiv?tk? astmal??kkeetk??n auttaneet. Julkisen puolen hoidosta oli huonoja kokemuksia, siksi apua haettiin yksityisen l??k?riaseman p?ivystyksest?.

Asiakas on 78 – vuotias, l?hes sokea ja kuuro diabeetikko, jolla on syd?men tahdistin. L??k?ri n?ytti olevan keikalla eli ei talon vakinaista v?ke?, sill? h?n ei esimerkiksi p??ssyt talon potilastietoihin k?siksi.

Mutta ei siin? mit??n – tutkitaan, tutkitaan: labraan ja r?ntgeniin. Muutaman p?iv?n odotus ja taas l??k?rin pakeille. Nuori mies py?rittelee p??t??n, t?m? onkin hankala tapaus. Oireet ovat selv?t ja tukalat, mutta h?n ei niihin hoitoa keksi. Ehk? olisi paras menn? terveyskeskukseen.

Mutta ei siin? kaikki: t?m? maksoi el?kel?ismummolle l?hes tuhat euroa. Tuhat euroa kehotuksesta menn? terveyskeskukseen!

Papereista n?kyi, ett? l??k?ri arveli asianlaidan aivan oikein jo ensimm?isell? k?yntikerralla. Siis miksi labra ja r?ntgen ja viel? toinen k?ynti? No, pit??h?n l??k?rinkin el??.

Jep, yksityistet??n terveydenhuolto.

One Reply to “Yksityisl??k?rill?”

  1. Ai niin, j?i viel? sanomatta, ett? Kelan korvaus t?st? lystist? lasketaan kympeiss? eli t?m?n seikkailun kustansi mummo el?kkeest??n. Useamman kuukauden el?ke siin? hurahti l??k?riaseman kassaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.