Yksityislääkärillä

Keväällä mummon olo kävi huonoksi, henki ei ottanut kulkeakseen eivätkä astmalääkkeetkään auttaneet. Julkisen puolen hoidosta oli huonoja kokemuksia, siksi apua haettiin yksityisen lääkäriaseman päivystyksestä.

Asiakas on 78 – vuotias, lähes sokea ja kuuro diabeetikko, jolla on sydämen tahdistin. Lääkäri näytti olevan keikalla eli ei talon vakinaista väkeä, sillä hän ei esimerkiksi päässyt talon potilastietoihin käsiksi.

Mutta ei siinä mitään – tutkitaan, tutkitaan: labraan ja röntgeniin. Muutaman päivän odotus ja taas lääkärin pakeille. Nuori mies pyörittelee päätään, tämä onkin hankala tapaus. Oireet ovat selvät ja tukalat, mutta hän ei niihin hoitoa keksi. Ehkä olisi paras mennä terveyskeskukseen.

Mutta ei siinä kaikki: tämä maksoi eläkeläismummolle lähes tuhat euroa. Tuhat euroa kehotuksesta mennä terveyskeskukseen!

Papereista näkyi, että lääkäri arveli asianlaidan aivan oikein jo ensimmäisellä käyntikerralla. Siis miksi labra ja röntgen ja vielä toinen käynti? No, pitäähän lääkärinkin elää.

Jep, yksityistetään terveydenhuolto.

One Reply to “Yksityislääkärillä”

  1. Ai niin, jäi vielä sanomatta, että Kelan korvaus tästä lystistä lasketaan kympeissä eli tämän seikkailun kustansi mummo eläkkeestään. Useamman kuukauden eläke siinä hurahti lääkäriaseman kassaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.