Rajank?ynti?

Cato kirjoitti jo joitakin aikoja sitten Hollannin korkeimman oikeuden p??t?ksest? hyv?ksy? pedofiliapuolue puoluerekisteriin. Oikeuden ratkaisussa ei punnittu suhtautumista pedofiliaan vaan ilmaisun- ja kokoontumisvapauteen. Ongelma on mutkikas ja sit? ratkaistaessa varmasti jouduttiin miettim??n, miss? rajat kulkevat. Minun mielest?ni ne olisivat t?ss? kohtaa voineet kulkea toisaallakin, mutta periaatteessa olen Caton kanssa samaa mielt?. Ilmaisun- ja kokoontumisvapaus ovat demokratian ydint? ja niihin puuttuminen on aina ongelmallista.

Mutta miss? ne rajat kulkevat?

Pedofilia on r?yhke?? ja h?ik?ilem?t?nt? itsekeskeisyytt?, piittaamattomuutta ja kyvytt?myytt? kokea my?t?tuntoa toista ihmist? kohtaan. Sen aiheuttamat vammat ovat vaikeita ja ne invalidisoivat uhrin usein pysyv?sti. Ja koska uhrit ovat lapsia, vammojen aiheuttama k?rsimys ja haitta kest?v?t pitk??n.

Ent?p? jos Hollannissa joku haluaa perustaa puolueen, joka ajaa murhan laillistamista. Millaisen ratkaisun korkein oikeus silloin tekisi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.