Päivitin ja päivittelen

Olen tänään päivittänyt WordPressiäni. Versio on nyt 2.0.3 ja samalla päivittelin hiukan blogini ulkonäköä. En paljon kuten huomata saattaa.

Maailmanmestaruuskisat

Minusta on niin väärin, että Italia “voitti” jalkapallon maailmanmestaruuden. Väärin siksi, että mestaruus käytännöllisesti katsoen arvottiin. Minusta olisi parempi, että jos peli päättyy tasan, ei ole maailmanmestaria. On vain kaksi hopeamitalijoukkuetta.

Kaunis Veera

Venekosken kesäteatteri on minulle tuttu monen vuoden yhteisen taipaleen vuoksi. Teatteri on investoinut paljon yleisön viihtymiseen. Parin kesää sitten valmistui komea katsomorakennus, jonka vieressä kalpenee lähes minkä tahansa suomalaisen kesäteatterin katsomo.

Mutta se Kaunis Veera. Tatu Pekkarinen on ilman muuta suomalaisen viihteen merkkimiehiä. Tämä näytelmä on valitettavasti aikansa elänyt. Se suorastaan rasistinen. Näytelmän kantava teema nojaa siihen, että mustalaispariskunta varastaa lapsen. Jonkun mielestä tämä on nipottamista, mutta olkoon. Minä en sellaista näytelmää tekisi.

Venekoskella on kesäteatterista pitkät perinteet. Toiminta alkoi 50 – luvun alkupuolella ja vuosien mittaan ohjelmistossa on ollut runsaasti sekä klassikkoja että kantaesityksiä. Mutta musiikkiteatteri ei ole ainakaan parin viimevuosikymmenen aikana kuulunut Venekosken kesäteatterin vahvuuksiin. Eikä se kuulu edelleenkään. Parhaiten toimii lämmin maalaishuumori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.