Enskariviikot

Edess? on kahden viikon sukellus melkoiseen stressiin, kiireeseen, ep?toivoon ja euforiaan. Nimitt?in syksyn projektiputken p?? loistaa jo kirkkaana edess?.

Ensi perjantaina 28. lokakuuta saa enskarin ??nekosken teatterin uutuus Paljon onnea vaan. Juttu on vaativa. Itse asiassa t?ss? plogissa kuittasin R?nssin kievarin kes?isen esityksen melko ykskantaan. Ymm?rrykseni r?nssil?isten vaikeuksia kohtaan on kasvanut harjoitusprosessin my?t?. Tekstin vaativuuden aliarvioi helposti ja niin oli k?yd? meillekin.

Viikko t?st? eteenp?i on vuorossa Murmuu – teatterin enskari Ei voi olla totta!. T?m? prokkis rullasi kohti ensi-iltaa suopeiden tuulten avittamana. Kunnes kohtalo ty?n muodossa pisti sormensa peliin ja meid?n oli vaihdettava keskeisen roolin n?yttelij? noin kuukautta ennen enskaria. No, ei ennuste mitenk??n mahdoton ollut ja hyvin se n?ytt?? toteutuvankin. Mutta muutama p?? on varmasti saanut jokusen harmaan hiuksen lis??.

Ensi-illan alusviikot ovat yleens? aina t?ynn? kipua, riemua, stressi?, joskus painajaisiakin. Tunnelma on usein aika ep?todellinen. Itse ensi-iltap?iv?n? kuitenkin jo helpottaa. Kaikki on tehty, siis ohjaajan osalta. Yleis? kiitt??, kritiikki toisinaan taas ei. Yst?v?t onnittelevat, aivan rehellist? palautetta harvoin saa. Lopullinen katsojam??r? on viime k?dess? melko lahjomaton palaute.

Oikeasti min? alan olla jo vanha t?h?n. Viisi enskaria vuodessa ja silti saan juosta kilpaa ulosottomiehen kanssa. Tai mit?p? h?nen kanssaan kilpaa juoksemaan, h?n se kuitenkin voittaa. Ja kuittaa omansa joka tilist?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.