Virhe

…on Pirkko Saision kirjoittama n?ytelm?, jonka ensi-ilta oli Kansallisteatterissa syyskuun alkupuolella. Virhe on hieno n?ytelm?

Kolme naista. Kolme kulttuuria. Vain yksi voittaja. Valloittajan on tunnettava uhrinsa. Uhrille riitt?? tappio.

Virhe on n?ytelm? voittajista ja voitetuista, alistajista, alistetuista ja alistuneista. Virheen herrat ovat naisia ja mit?tt?myydet miehi?. Virheen naiset ovat vahvoja ja miehet heikkoja. Virheen taistelutanner on identiteetti ja aseet mielikuvia.

Virheen v?line on Belo-cola. V??rennetty limsa, jonka tekij? on ylpe? siit?, ettei koskaan v?it? juomiensa olevan muuta kuin mit? ne ovat, vett? ja esansseja. Tai siis ei v?it? v?itt?v?ns?. Ainakaan julkisesti. Ja ainakaan tosissaan.

Belo-Colaa myy yhti?, jonka omistaa Belo-Ozerovski suku. Joka on hyvin kiintynyt juuriinsa. Bysanttiin ja ?iti Ven?j??n. Kunhan eiv?t verota.

Mit? on mainos? Kohtelias valhe?

Sundman on mainosmies. H?n ehk? haluaisi olla taiteilija. Kirjailija. Mutta h?n myy valheitaan markkinoilla kollegojensa tapaan. Prostituoi itsens? ja h?pe?? sit?. Anna – h?nen suten??rins? – tiet?? mit? Sundman tarvitsee. Piiskaa ja sen armoa. Mutta Sundman vain ottaa. Anna kaipaa rakkautta. Anna kaipaa rakkautta – mutta sit? ei ole markkinoilla.

Vivi-Ann on langennut enkeli. Aivan kuin Tampereen tuomiokirkon freskossa. Vivi-Ann on langennut mieheen. Mies tekee h?nest? huoran. Vivi-Ann myy itse??n, n?yryytt?? itsens?. H?nen suten??rins? on mainosmies. Kuinkapa muuten.

H?nen vastaparinsa on Natalia, prostituoitu, Teklan piika ja yst?v? sek? de facto mini?. Natalia ei huoraamista h?peile. P?invastoin. H?n on reaalipoliitikko, kaikki on kaupan, jos hinta on kohdallaan.

Kolme naista, joista kahdella on myyt?v?? ja yhdell? varaa ostaa – markkinoita.

Hieno n?ytelm?. Rakastettava Seela Sella Tekla Belo-Ozerovsakajana, monumenttaalinen Kyllikki Forssell Annana ja kansallisteatterin virtuoosit rinnallaan. Uskomaton Sari Puumalainen prostitutkana, Heikki Pitk?nen oblomovilaisena toimitusjohtajana, Esa-Matti P?lh? Sundmanina, joka ostaa el?misen oikeuttaan. Leila – Nora Raikamo ja Suur-Laukas – Pirjo Luoma-Aho – tarkkoja, hienoja henkil?kuvia. Ja kaikki muut, virtuooseja hekin.

Mutta Pirkko Saisio. H?n on n?kij?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.